lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 10 min + baktijd 20 min

Personen/stuks +/- 20 porties

ingredienten

200 gram havervlokken

100 gram gemengde noten (grof gehakt)

2 eetlepels chiazaad

2 eetlepels pompoenpitten

2 eetlepels lijnzaad

2 eetlepels rozijnen (later toevoegen)

2 eetlepels moerbeien (later toevoegen)

2 eetlepels kokosrasp (later toevoegen)

2 theelepels kaneel

2 eetlepels olijfolie

50 gram honing

Foto’s bij dit recept

  • Granola!

  • De ingrediënten.

  • Meng alle droge ingrediënten.

  • Mengen met de olie en honing.

  • Bekleed de bakplaat met het mengsel.

  • Net uit de oven. Hier kan je zien dat de Granola een mooie kleur heeft gekregen.

  • Vul een pot die je goed kan afsluiten met de Granola, zo kan je het zeker een aantal weken bewaren.

Homemade Granola

bereiding

*Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

*Meng de havervlokken, gemengde noten, chiazaad, pompoenpitten, lijnzaad en kaneel.

*Meng dan de honig en olie samen en voeg dit toe aan je granola mengsel.

*Blijf net zo lang omscheppen totdat alles bedekt is met een laagje honing/olie.

*Verdeel het mengsel over de bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven voor zo’n 20 minuten (dit kan per oven verschillen). Hou je granola goed in de gaten en schep het na 10 minuten even om.

*Laat de granola afkoelen en voeg dan de overgebleven ingrediënten (rozijnen, moerbeien en kokosrasp) toe. In een luchtdichte pot kan je de granola vrij lang bewaren! Heerlijk door de yoghurt of door een lekkere salade! Variatie tip: Wil je een keer lekkere Chocolade Granola maken vervang dan de moerbeien voor 2 eetlepels cacao nibs en de kaneel voor 1 eetlepel cacao poeder!