lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Snacks

Soort Overig

Bereidingstijd 1,5 uur (40 min vriezer)

Personen/stuks +/- 15 stuks

ingredienten

125 gram kokosrasp

60 gram kokosolie

30 gram honing of agavesirop

100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Foto’s bij dit recept

  • De Bounty Bonbons!

  • De ingrediënten.

  • Het mengen van de kokosrasp, kokosolie en honing.

  • De gedraaide balletjes.

  • Smelt de chocolade au bain marie.

  • De balletjes uit de vriezer en de kokosrasp van klaar gezet.

  • Het maken van de bonbons.

  • Een balletje in de chocolade dopen.

  • Plaats de bonbons terug op het blad of bord.

  • De Bounty Bonbons!!

Bounty Bonbons

bereiding

* Neem een schaal en weeg van de 125 gram kokosrasp 75 gram af. Hou de 50 gram kokosrasp apart voor later.

* De kokosolie moet je met een vork kunnen bewerken. Lukt dit niet smelt deze dan heel kort in de magnetron. Voeg de kokosolie en honing toe aan de 75 kokosrasp en meng deze samen tot een plakkerig mengsel.

* Bekleed een bord of bakplaat met aluminiumfolie. Neem een eetlepel van het mengsel en kneed hier de balletjes van, ik maakte er ongeveer 15 stuks van. Als ze klaar zijn plaats je de schaal voor 20 minuten in de vriezer.

* Als de 20 minuten voorbij zijn haal je ze uit de vriezer en gaan we de chocolade au bain marie smelten. Intussen neem je een bord en daar doe je de laatste 50 gram kokosrasp op.

* Is de chocolade inmiddels gesmolten neem dan 2 lepels en 1 balletje tegelijk. Voeg deze toe aan de chocolade en zorg dat hij helemaal omringt wordt door de chocolade. Daarna rol je hem door de kokosrasp en leg je hem terug op de bakplaat of het bord met de aluminiumfolie.

* Als je alle balletjes gehad hebt plaats je de bakplaat weer terug in de vriezer voor +/- 20 minuten. Nu is het wachten geblazen...

*Eindelijk na 20 lange minuten wachten zijn ze klaar en kun je ze in een weckpot of bakje bewaren in de koelkast. Gewoon meteen beginnen met snoepen is natuurlijk ook een heel goed idee!!!