lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Snacks

Soort Overig

Bereidingstijd 15 min + 50 min baktijd

Personen/stuks 10 plakjes

ingredienten

50 gram boekweitmeel

50 gram speltmeel

1 scoop vanille whey of smartproteine (28 gram)

1 ei + 2 eiwitten

2 rijpe bananen

5 oreo's naturel of strawberry cheescake

1 zakje bakpoeder (16 gram)

Foto’s bij dit recept

Oreo's Bananenbrood

bereiding

Ik zag dit heerlijke recept voorbij komen op ista bij een oud klasgenootje. Ik twijfelde geen moment en wilde het zelf ook maken! Ik vroeg haar het recept en die kwam van Denise (@dnies_fitandfoodcoaching.nl). Ik heb het recept ietsje aangepast naar mijn eigen hand, maar alle credits gaan uiteraard naar haar idee! Hij is bij ons thuis meteen favoriet! Dus gauw aan de slag!

* Verwarm de oven voor op 160 graden

* Neem een kom en prak de bananen fijn. Voeg hierbij het ei en de 2 eiwitten. Meng goed samen.

* Neem een schone kom en doe hierin de boekweitmeel, speltmeel, proteinepoeder en bakpoeder en roer even door.

* Voeg nu het bananen mengsel bij het droge mengsel en roer goed door tot er een gladde plakkerige massa ontstaat.

* Neem 3 Oreo's en breek deze in kleine stukjes voor door het beslag. Dan giet je het beslag in een ingevette cakevorm.

* De 2 over gebleven Oreo's breek je in stukjes en steek je bovenop in het beslag. Plaats nu het bananenbrood in de oven voor 50 minuten. Hou hem goed in de gaten. Bij mij stond hij eerst op 180 graden. Dat ging iets te snel.

* Eet smakelijk!!!