lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 10 min + 50 min baktijd

Personen/stuks 12 plakjes

ingredienten

175 gram boekweitmeel

125 gram skyr of griekse yoghurt

5 rijpe bananen +/- 500 gram

2 eieren

1 zakje bakpoeder 16 gram

optioneel: beetje havermout

Foto’s bij dit recept

  • Simpel Bananenbrood

Simpel Bananenbrood

bereiding

Een simpel bananenbrood bakken is nog niet zo makkelijk. Waarom zakt hij soms in na het bakken..? Soms is hij plakkerig en klef. Soms juist te droog. Regelmatig testen ik wat gerechtjes uit. Soms ging het goed, soms ook totaal mislukt. Maar eindelijk is het gelukt een makkelijk en lekker bananenbrood te bakken. Ik denk dat ik jullie erg blij ga maken, want het bevat maar 5 ingrediënten. Simpel en lekker!

*verwarm de oven voor op 175 graden.

*Meng in een grote kom de boekweitmeel met het zakje bakpoeder.

*Je kunt de eieren, bananen en yoghurt in de blender mengen, heb je deze niet begin dan met het prakken van de bananen. Het vergt wat spierkracht, maar werkt ook prima. Heb je de bananen tot puree geprakt voeg dan de eieren en de skyr toe. Meng goed samen.

*Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng samen met een spatel.

*Giet het mengsel over in de bakvorm en strooi er wat havermout overheen.

*Plaats de bakvorm voor 50 minuten in de oven.

*Geniet van een heerlijk plakje bananenbrood met een dun laagje pindakaas of yoghurt! Heerlijk als tussendoortje of als ontbijt!