lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Snacks

Soort Overig

Bereidingstijd 20 min + baktijd 40 min

Personen/stuks 10 plakjes

ingredienten

400 gram pompoen

50 gram amandelmeel

150 gram speltmeel

3 eieren

1 theelepel speculaaskruiden

1 theelepel wijnsteenbakpoeder

1 eetlepel kokosbloemsuiker

een flinke hand pompoenpitten

boter om het bakblik mee in te vetten

Foto’s bij dit recept

Pompoenbrood

bereiding

Ik was op zoek naar een gezond tussendoortje met wat meer groente erin. Het bananenbrood had ik inmiddels zo vaak gemaakt dat ik wel eens een andere variatie erop wilde. Ik ben ook met wortel in de weer geweest, maar met pompoen vond ik hem uiteindelijk toch het lekkerste. Omdat het vandaag ook nog eens koningsdag was kwam het mooi uit dat het een oranje receptje is geworden. Hij kan in plaats van de tompouce, alleen is die zo op ze tijd natuurlijk ook erg lekker!

*Verwarm de oven voor op 180 graden.

*Snijd de pompoen in kleine stukjes en en kook deze in een pannen in ongeveer 10 minuten gaar.

*Ondertussen meng je alle droge ingrediënten samen: amandelmeel, speltmeel, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder en kokosbloemsuiker. De pompoenpitten bewaren we nog even voor de bovenkant van het pompoenbrood.

*Als de pompoen gaar is doe je deze in de keukenmachine en meng je hem tot puree. Heb je geen keukenmachine? Dan zou je hem ook met een puree stamper kunnen stampen tot puree.

*Voeg dan de pompoenpuree en de eieren toe aan aan de droge ingrediënten. Goed mengen samen en strooi dan de pompoenpitten erover

*Vet het bakblik in en giet het mengsel in het bakblik, plaats hem voor 40 minuten in de oven.Geniet van dit heerlijke tussendoortje!!