lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Diner

Soort Vegetarisch

Bereidingstijd 25 min + 30 min oven

Personen/stuks 4 Personen

ingredienten

250 gram volkoren penne

1 pompoen

1 rode ui

800 gram tomatenblokjes

150 gram vegetarische bacon (vegetarische slager)

100 gram geraspte kaas

1 eetlepel salie

peper en zout

Foto’s bij dit recept

Pompoen Schotel

bereiding

Omdat pompoen èèn van mijn favoriete groentes is en ik er niet alleen soep van wil maken heb ik er deze keer een ovengerecht van gemaakt. Regelmatig staat dit gerecht bij ons op tafel, omdat het goed voor te bereiden is en zeker als er vrienden of familie komt eten je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan.

*Verwarm de oven voor op 200 graden.

*Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter en snipper de ui.

*Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

*Neem een grote pan. Fruit hierin de ui en voeg later de bacon blokjes toe en bak deze even mee. Voeg nu de pompoen blokjes, tomaten blokjes, salie, paprika poeder en peper en zout toe. Laat dit even 10 minuten pruttelen.

*Giet de penne af en voeg deze toe aan het pompoen mengsel.

*Neem een grote ovenschaal en giet het hele mengsel erin. Strooi de geraspte kaas over en plaats voor 30 minuten in de oven.

Serveer met een lekkere frisse salade!