lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Diner

Soort Overig

Bereidingstijd 25 minuten

Personen/stuks 4 Personen

ingredienten

400 gram kikkererwten(uitlek gewicht)

150 gram mais(uitlek gewicht)

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

3 eetlepels havermout

1 eetlepel tahin

1 eetlepel paprika poeder

snufje chili poeder(naar smaak)

peper en zout

olijfolie

4 grote speltbroodjes

hummus

rucola

tomaat

komkommer

Foto’s bij dit recept

Vegan burgers

bereiding

Omdat ik niet zo'n vleeseter ben was ik benieuwd of een vegetarische hamburger net zo lekker kon zijn als een echte hamburger. Ja die van die gele M! Soms heb je gewoon behoefte in een heerlijke hamburger. Jammer genoeg heb ik na zo'nvette hap altijd last van mijn buik en weet ik meteen weer waarom ik het beter niet kan doen. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan met het maken van een vegetarische hamburger. Deze burger is ook nog eens veganistisch dus het is een lekkere vegan burger geworden! Hier thuis werd hij meer dan goedgekeurd. Mijn vriend is gek op hamburgers, maar hij vond ze echtmega lekker! Ik hoop jullie ook! Succes!

Bij het maken van de burgers heb je wel een keukenmachine nodig.

*Laat de kikkererwten en mais even goed uitlekken.

*Neem de keukenmachine en doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Laat hem even goed draaien en zorg dat het een beetjeeen plakkerige massa wordt. Het is niet erg als er nog wat stukjes inzitten, maar niet te veel anders vallen ze uit elkaar tijdens het bakken.

*Maak dan van het mengsel 4 gelijke hoopjes en ga hiervan 4 hamburgers kneden. Je zou ook dessert rings kunnen gebruikenom precies 4 gelijke hamburgers te maken.*Verhit de olijfolie in de pan en bak hierin de 4 hamburgers goudbruin. Ongeveer 3 a 4 minuten per kant.

*Snijd de 4 broodjes open en besmeer met een laagje hummus. Leg de hamburger op de hummus en leg er 4 plakjes tomaat,4 schijfjes komkommer en een beetje rucola op.

Eet smakelijk!!