lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 15 min + nachtje koelkast

Personen/stuks 2 personen

ingredienten

3 eetlepels chiazaad

250 ml amandelmelk

1 banaan

1 mango

een handje blauwe bessen (of ander zomerfruit)

Foto’s bij dit recept

Chiapudding met mango chutney

bereiding

Ik eet de chiapudding meestal in de zomer dan is een lekker koud en fris ontbijtje heerlijk. Chiazaad bevat o.a. omega 3 vetzuren, calcium, eiwitten, ijzer, kalium en veel vezels. Met name voor de darmen zijn vezels erg belangrijk. Zo kunnen ze goed hun werk blijven doen. Door de eiwitten die het chiazaad bevat is het een prima gerechtje voor de sporters, het bevordert de spier opbouw.

Het is van belang dat je dit gerechtje een avond van te voor maakt. Het voordeel daarvan is, is dat je de volgende ochtend niet veel meer hoeft te doen.

* Prak de banaan in een kom helemaal fijn. Voeg hier de amandelmelk en chiazaad aan toe. Meng dit goed samen. Neem dan een weckpot en een bakje die je goed kunt afsluiten. Doe hier het mengsel in en plaats dit een nachtje in de koelkast.

* De mango chutney kan je ook vast maken. Schil de mango en verder het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango met een staafmixer tot een soort dikke drap. (je kunt dit ook 's morgens klaarmaken)

* De volgende ochtend neem je 2 leuke glazen. Verdeel eerst de mango chutney en daarna de chiapudding over de glaasjes.On top wat heerlijke blauwe bessen. En dan heerlijk genieten van je ontbijtje!