lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 25 minuten

Personen/stuks 2 personen

ingredienten

2 fuji appels (andere mag ook)

50 gram speltmeel

2 eieren

kaneel

Foto’s bij dit recept

Appel pannenkoek-jes

bereiding

Heb je moeite met ontbijten 's morgens, dan zou je deze pannenkoekjes eens moeten proberen. Op zondag neem ik altijd wat meer tijd voor het maken van mijn ontbijtje en bak ik graag pannenkoekjes. Mijn vriend was geen favoriet van de banaan-eipannenkoekjes, dus besloot ik eens wat anders te proberen. Deze appel-pannenkoekjes vielen gelukkig wel in de smaak en wil hij graag vaker als ontbijt. Door een fuji appel te gebruiken zijn de pannenkoekjes lekker zoet. Hou je liever van wat minder zoet, dan zou je ook voor bijvoorbeeld een granny smit kunnen gaan. On top strooide ik nog wat kokosrasp en een scheutje ahorn siroop. Een lekker stukje fruit erbij en je heb een super ontbijtje!

*Schil de appels en rasp deze boven een kom fijn.

*Voeg de speltmeel, eieren en kaneel toe. Meng dit goed samen.

*Verhit een beetje olijfolie in de pan. Neem een juslepel en schep een hoopje in de pan. Druk het hoopje een beetje platen bak op hoog vuur de pannenkoekjes goudbruin. Voorzichtig omkeren anders breken ze!