lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 5 min + 25 min oven

Personen/stuks 1 Persoon

ingredienten

1 banaan

30 gram havermout

120 ml amandelmelk

1 theelepel kaneel

2 gedroogde vijgen

1 eetlepel kokosrasp

Foto’s bij dit recept

  • Havermoutje!

Havermout uit de oven

bereiding

Het ontbijt is echt mijn meest favoriete maaltijd van de dag en dan vooral warme ontbijtjes. Havermout staat daarbijerg hoog is mijn lijstje. Je kan er eindeloos mee variëren en helemaal naar jou smaak maken. Dit recept is makkelijk 's avonds voor te bereiden, zodat het de volgende ochtend alleen nog even in de oven moet.

*Neem een ovenbestendige kom en prak hierin de banaan zo fijn mogelijk. Voeg hieraan de havermout, amandelmelk, kaneel ende helft van de kokosrasp toe. Meng dit goed samen.

*Snijd de vijgen in kleine stukjes en voeg deze toe aan de havermout. Roer het goed door. Plaats het in de koelkast vooreen nachtje of meteen in de oven.*Verwarm de oven voor op 160 graden en plaats de havermout voor 20-25 minuten in de oven.

*Als hij helemaal klaar is kan je de laatste kokosraps over de havermout strooien en heerlijk gaan smikkelen!