lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Soepen

Soort Vegetarisch

Bereidingstijd 40 minuten

Personen/stuks 2

ingredienten

500 gram tomaten

1 rode ui

1 teentje knoflook

10 basilicum blaadjes

1 bouillon blokje

100 ml kookroom

300 ml water

Peper en zout naar smaak

Foto’s bij dit recept

  • Tomaten crème soep!

  • De ingrediënten.

  • Tomaten en bouillon blokjes in de pan.

  • Voeg de uien en knoflook toe.

  • Voeg de basilicum blaadjes toe.

  • Zeef de soep.

  • De tomaten crème soep.

Tomaten Crème Soep

bereiding

* Breng 300 ml water aan de kook.

* Snijd de tomaten, ui en knoflook in blokjes.

* Als het water kookt doe je de tomaten, ui, knoflook, basilicum blaadjes en bouillon blokjes in de pan. Laat ongeveer 20 minuten lekker pruttelen.

* Haal de pan van het vuur en mix met de staafmixer de soep fijn. Niet alle pitjes en velletjes zullen oplossen. Daarom doen we soep nog even door de zeef.Nu zijn alle pitjes en velletjes weg.

* Als laatste de kookroom erdoor roeren en eventueel wat peper en zout. Zet de pan nog even terug op laag vuur en laat hem ongeveer 10 minuten indikken.

* De soep is klaar! Genieten maar!