lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Snacks

Soort Overig

Bereidingstijd 10 min + baktijd 55 min

Personen/stuks 10 plakjes

ingredienten

150 gram speltmeel

100 gram boekweitmeel

250 gram griekse yoghurt 0% vet

2 eieren

1 banaan

3 eetlepels rozijnen

3 eetlepels walnoten

1 vanille stokje

1 theelepel baking soda

boter voor het bakblik

Foto’s bij dit recept

  • Yoghurt Cake!!

  • De ingrediënten.

  • Prak de banaan helemaal fijn.

  • Meng alles samen tot een kleverig mengsel.

  • Yoghurt Cake!!

Yoghurt Cake

bereiding

*Verwarm de oven voor op 180 graden.

*Vet het bakblik in(ik doe er ook altijd nog een stukje bakpapier in zodat hij zeker niet vast blijft zitten).

*Prak de banaan in een kom helemaal fijn.

*Meng in een andere kom de droge ingrediënten samen(speltmeel, boekweitmeel en bakingsoda).

*Voeg aan de banaan de eieren, yoghurt, vanille stokje en het droge mengsel toe. Meng dit goed samen tot een kleverige massa. Als laatste meng je de de rozijnen er door heen.

*Giet het mengsel in het bakblik en verdeel de walnoten over de yoghurt cake. Plaats deze voor 55 minuten in de oven. Wil je zeker weten dat hij gaar is prik er dan met een sateprikker in komt deze er schoon uit? Dan is hij gaar!