lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Sauzen

Soort Overig

Bereidingstijd 40 minuten

Personen/stuks 2 personen

ingredienten

5 grote tomaten(+/- 500 gram)

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 theelepel basilicum

1 theelepel oregano

1 theelepel tijm

peper en zout

Foto’s bij dit recept

  • Heerlijke verse tomatensaus!

  • De ingrediënten.

  • Snij de tomaat in grove blokjes.

  • Fruit de ui en voeg na 3 minuten de knoflook toe.

  • Voeg de tomaten en alle kruiden toe.

  • Verse tomatensaus in een weckpotje! Bewaar maximaal 2 dagen in de koelkast.

Tomatensaus

bereiding

*Snipper de ui fijn, pers de knoflook of snijd heel fijn en snijd de tomaten in grove stukken.

*Verhit wat olie in de pan en bak hierin de ui. Voeg na ongeveer 3 minuten de knoflook toe en bak deze ongeveer een minuutje mee.

*Nu kun je alle tomaat, de kruiden en peper en zout toevoegen. Bak even een minuutje en zet dan het vuur laag.

*Plaats dan deksel er voor 25 minuten op. Zorg dat je af en toe even roert om te kijken of het niet aanbakt. Na 25 minuten doe je het tomaten mengsel in de blender en mix je alles tot een saus. De tomaten saus is klaar.

Je kunt deze maximaal 2 dagen in een weckpot in de koelkast bewaren. Maak er een lekkere pasta of spaghetti van!