lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Diner

Soort Pasta

Bereidingstijd 45 minuten

Personen/stuks 2 a 3 personen

ingredienten

200 gram rundergehakt

140 gram volkoren penne

3 grote tomaten(in blokjes)

1 rode ui(gesnipperd)

1 courgette(in blokjes)

1 paprika(in blokjes)

1 teentje knoflook

80 gram ricotta

oregano

peper en zout

Foto’s bij dit recept

  • Groentepasta met ricotta!! Smullen!

  • De ingrediënten.

  • Rul het gehakt goudbruin.

  • Bak de ui, knoflook en voeg daarna de courgette en paprika toe.

  • Voeg de gehakt en tomaten toe.

  • Voeg de laatste 2 minuten de penne toe, die nemen dan het overgebleven vocht nog op.

  • De groentepasta met ricotta! Heerlijk met een beetje salade.

Groentepasta met Ricotta

bereiding

*Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

*Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de rundergehakt toe en rul in circa 5 minuten goudbruin. Doe het gehakt op een bord en zet het even opzij.

*Bak in de koekenpan nu de ui en voeg na 3 minuten de uitgeperste knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg dan ook de courgette en paprika toe. Bak dit samen op hoog vuur ongeveer 1 minuut.

*Voeg nu de tomatenblokjes, rundergehakt, oregano, peper en zout toe. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat voor 30 minuten staan. Voeg de laatste 2 minuten even de penne toe zodat die het laatste beetje vocht opnemen. Doe nu alles in een mooie schaal en verdeel de ricotta over de groentepasta.

*Serveer de groentepasta met een beetje salade en je heb een heerlijke maaltijd!! Eet smakelijk!