lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Diner

Soort Vegetarisch

Bereidingstijd 25 minuten

Personen/stuks 2 personen

ingredienten

1 courgette

2 eieren

1 teentje knoflook

50 gram feta of witte kaas in blokjes

1/2 uitje gesnipperd

4 eetlepels bloem

peper en zout

Foto’s bij dit recept

  • De courgette koekjes!

  • De ingrediënten.

  • Het mengsel zonder de eieren en bloem.

  • Het mengsel met de eieren en bloem.

  • De courgette koekjes bakken in de pan.

  • Bak de courgette koekjes goudbruin aan beide kanten.

  • Het resultaat mag er zijn! Heerlijke courgette koekjes!

Courgette Koekjes

bereiding

*Rasp de courgette helemaal fijn op een bord knijp dan het vocht eruit boven de gootsteen zodat de courgette droog aanvoelt.

*Doe de courgette in een kom en voeg dan de blokjes feta, gesnipperde ui, geperste knoflook, peper en zout toe. Meng dit eerst goed samen en doe dan de eieren erbij. Als je de eieren er door heen heb gedaan kun je de bloem ook toevoegen. Zo wordt het mengsel iets droger.

*Verhit wat olie in de pan en neem met een grote lepel een flinke schep van het beslag in de pan. Maak 3 stuks in een grote pan. Bak ze ongeveer 3 a 4 minuten per kant goudbruin. Wees voorzichtig met omdraaien, zodat ze niet breken. Ik bakte er 6 van het beslag.

*Server het gerecht met wat zoete aardappels uit de oven en je gerecht is compleet! Smullen maar!