lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Diner

Soort Vegetarisch

Bereidingstijd 20 min + baktijd 20 min

Personen/stuks 2 personen

ingredienten

4 plakjes bladerdeeg

30 gram spinazie

40 gram cashew noten

4 schijfjes geitenkaas met honing

1 ei

peper en zout

Foto’s bij dit recept

  • Het geitenkaas pakketje in bladerdeeg!

  • De ingrediënten.

  • Meng alles samen.

  • Smeer de randjes van het bladerdeeg in met ei.

  • Doe de vulling in het midden van het plakje bladerdeeg.

  • Plaats het andere plakje bladerdeeg er boven op.

  • Smeer de pakketjes in met ei voor een mooie glans.

  • Het resultaat van het geitenkaas pakketje!!

Geitenkaas Pakketjes

bereiding

*Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

*Leg de plakjes bladerdeeg uit op een snijplank.

*Snijd intussen de spinazie fijn leg deze op een bord, verkruimel de geitenkaas hierover en voeg de noten toe. Meng het even samen.

*Kluts in een kommetje het ei met een vork. Neem 2 plakjes bladerdeeg en smeer bij 1 de randjes in zodat je de volgende er straks op kan plakken.

*Leg dan de helft van het spinazie mengsel in het midden van het plakje bladerdeeg wat je heb ingesmeerd met het ei. Doe er een beetje peper en zout op en plak vervolgens het volgende plakje vast op de randjes die je heb ingesmeerd met ei.

*Kerf er met een mesje een kruis in en de randjes met kleine sneetjes (kijk even bij de foto's). Vervolgens smeer je de buitenkant weer met ei in. Doe nummer 2 precies hetzelfde.

*Leg ze op de bakplaat. Plaats ze daarna voor 20 minuten in de oven. Hou ze goed in de gaten dat ze niet verbranden (elke oven is anders).

* Samen met een heerlijke salade is dit een perfecte vegetarische avond maaltijd! Geniet ervan!