lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Ontbijt

Soort Overig

Bereidingstijd 15 min + baktijd 35 min

Personen/stuks 12 stuks

ingredienten

160 gram havermeel of havermout

2 eieren

120 ml amandelmelk

4 dadels (zonder pit)

2 eetlepels honing

1 theelepel kaneel

1 theelepel baking soda

1 banaan

1/2 appel (naar keuze ik had een fuji)

kokosrasp (of een topping naar keuze)

Foto’s bij dit recept

  • Havermout Ontbijt Muffins!

  • De ingrediënten.

  • Alles in de blender.

  • Doe het beslag in een kom en voeg de stukjes appel toe.

  • Vul de vormpjes met het beslag en maak ze af met een lekkere topping.

  • Het resultaat van de havermout ontbijt muffins!!

Havermout Ontbijt Muffins

bereiding

*Verwarm de oven voor op 180 graden.

*Ontpit de dadels en leg ze in een bakje heet water. Snijd intussen de halve appel in kleine blokjes.

*Neem een blender en doe hier de melk, eieren, honing, havermeel, kaneel, baking soda, banaan en de dadels in. Meng alles helemaal fijn.

*Pak een kom en doe het beslag in de kom. Voeg nu de stukjes appel toe. Goed mengen.

*Vul nu de muffin vormpjes tot ongeveer driekwart. Als topping gebruikte ik kokosrasp. Uiteraard kun je ook cacaonibs of iets anders gebruiken. Stop de muffins voor 35 minuten in de oven.

*Daarna kan je smullen! Laat de muffins goed afkoelen en bewaar ze in een afgesloten bakje. Uiteraard kan je de muffins ook invriezen dan kan je ze wat langer bewaren.

Tip: Warm ze 's morgens even op, dan zijn ze extra lekker!