lekker en bewust
blog recepten over mij tips contact

Details

Menu Sauzen

Soort Overig

Bereidingstijd 15 minuten

Personen/stuks 4 personen

ingredienten

6 eetlepels pindakaas

200 ml kokosmelk uit een blikje

1 halve ui gesnipperd

2 teentjes knoflook gesnipperd

1 theelepel sambal

3 eetlepels Ketjap Manis (gluten vrij)

1 theelepel kokosolie

snufje zout

Foto’s bij dit recept

  • Pindasaus!

  • Ingrediënten voor de pindasaus. Ik gebruikte de peanut nutter van body en fit, vandaar de lichte kleur van de pindakaas.

  • De bereiding van de pindasaus.

  • Het resultaat van de pindasaus!

Pindasaus

bereiding

*Smelt de kokosolie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook.

*Voeg dan de pindakaas, kokosmelk, ketjap en sambal toe. Meng het goed samen. Blijft de pindasaus nog wat dun voeg dan nog wat pindakaas toe.

*Als laatste een snufje zout. Nog even doorroeren en klaar is de pindasaus!

Heerlijk bij de barbecue, bami of nasi.